Norder Möbler
Jonas Ihreborn Jonas Ihreborn Jonas Ihreborn Jonas Ihreborn Jonas Ihreborn Jonas Ihreborn
Pholc

Scandinavische design verlichting uit Zweden

Pholc is een interieurbedrijf met een focus op de ontwikkeling van ontwerp- en productkwaliteit van verlichting. PHOLC ontwikkelt producten met een echte 'Nordic arty' stijl die Gotland, Kopenhagen en Berlijn ademt waar strenge regels worden vermengd met punk en stedelijke elementen. Pholc werkt met vernieuwende ontwerpers zoals Sabina Grubbeson en Monika Mulder. Opvallend aan de ontwerpen van Pholc is het vernieuwende gebruik van moderne stijlelementen in combinatie met materialen zoals glas, metaal, beton en hout.

Pholc - Soft reflections

In de 'Soft Reflections' serie heeft Pholc een focus op de 70's stijl. Het doel van Pholc is om deze karakteristieke stijl te vertalen naar een eigentijdse stijl. Ontwerpers Monika Mulder en Sabina Grubbeson hebben dit thema op hun eigen wijze geïnterpreteerd in hun ontwerpen.

Een greep uit de collectie:

Mobile

Pholc - Mobile

'Give me a lamp that will look great in a New York loft'. Dat was de opdracht die Monika Mulder meekreeg voor Mobile. Ze werd geïnspireerd door de metalen buizen van de typisch New Yorkse balkonhekkken en de ronde glazen straatlichten van Brooklyn Bridge. Dit resulteerde in een plafondlamp met vier gelijke delen die aan elkaar bevestigd zijn. Door de delen te draaien lijkt het op een mobile. De wandlamp en tafellamp in dezelfde serie zijn minimalistisch. De buizen die de electrische bedrading naar de lampen brengen hebben een zachte kromming en een rechte hoek, beiden sierlijk en functioneel.

Blend

Pholc - Blend

Sabina Grubbeson ontwierp de sierlijke Blend serie, met kenmerkende messing details. Blend wire is een in hoogte en richting verstelbare spot aan een opgehangen staaldraad met betonnen gewichtje, die de spot netjes strak houdt. Blend is er ook als staande lamp en als plafondrail met drie verstelbare spots. De slanke messing draaischijf maakt Blend tot een nieuwe design klassieker. Blend is verkrijgbaar in zwarte en witte uitvoering.

Hans

Pholc - Hans

Voor het ontwerp van de serie Hans liet Monika Mulder zich inspireren door de 50's 'Round Chair' van Hans J. Wegner, een Scandinavische design klassieker. De geleidelijk afgeronde vorm in de staalplaten kap is terug te vinden in de ronding van de rugleuning van deze moderne icoon. In de Hans lamp zorgt de ronding dat het licht op een zachte wijze wordt verspreid. Hans is er als hanglamp met een diameter van 30 en 40 cm en als staande lamp. Meerdere Hans lampen naast elkaar zorgen voor een mooi golvend effect.

Kite

Pholc - Kite

Bij Kite is de techniek van het buigen van hout gebruikt om een armatuur te ontwerpen die het licht rondom de gloeilamp filtert. De houten gebogen vliegervormen gevende lamp een natuurlijke en warme uitstraling en laten het licht deels direct en deels indirect door. Kite is ontworpen door Monika Mulder. Uitvoering in donker walnoten of licht berken.

Bellman

Pholc - Bellman

Bellman is een uitkragende wandlamp voor boven een grote tafel. Bellman is uittrekbaar waardoor de lengte van 90 cm tot een indrukwekkende maat van 1,90 m kan reiken. Ontwerp Sabina Grubbeson.

Frame

Pholc - Frame

Frame bestaat uit een houten rechthoekig frame die geplaatst is in een groter rechthoekig frame. Door de twee rechthoekige vormen te draaien kan de verschijningsvorm van Frame worden veranderd en kunnen verschillende lichteffecten worden gecreëerd. Frame is ontworpen door Monika Mulder en is verkrijgbaar als staande tafel- / vloerlamp, en als hanglamp.

Bloom

Pholc - Bloom

Bloom is als een grote bloem, de metalen bloembladen kunnen omhoog of naar beneden worden gemonteerd. Enkele Blooms naast elkaar vomen een speels geheel. Het metaal heeft een zanderig mat oppervlak. Ontwerp Monika Mulder.

Spinn

Pholc - Spinn

De Zweedse ontwerpster Sabina Grubbeson heft haar roots in Valberg, Zweden. Ze ontwerpt al verlichting voor verschillende merken sinds haar start als designer in de 2000's. Tegenwoordig ontwerpt ze ook meubels en textiel. Het bijzondere gebruik van materialen is te zien in lamp Spinn, gemaakt uit gewaxed papierkoord. De dunne gesponnen lijnen filteren het licht en maken Spinn tot een bijzonder object in ieder interieur. Verkrijgbaar als vloerlamp en hanglamp.

Tage

Pholc - Tage

Tage is een serie armaturen opgebouwd uit glazen bollen. Diverse vormen zoals een hanglamp en een plafondlamp. Tage is er in transparant glas, groen glas, en een speciale uitvoering met messing fittingen. Tage combineert goed met de Hollie tafelbol.

Meer info: www.pholc.se

Naar collectie:
> Balzar Beskow
> Jonas Ihreborn
> Lundbergs Möbler

Terug naar hoofdpagina


Ons kantoor

Contact

Voor meer info:
Nordermöbler
Stadhouderslaan 9
2517 HV Den Haag
Nederland

E-mail: info@nordermobler.nl
tel: +31 (0) 655357955