Norder Möbler
Lundbergs Möbler Lundbergs Möbler Lundbergs Möbler Lundbergs Möbler Lundbergs Möbler
Lundbergs Möbler

Hoogwaardige houten tafels en stoelen

Lundbergs Möbler is een Zweedse fabrikant van hoogwaardige houten meubels. Lundbergs Möbler is gespecialiseerd in het vervaardigen van tafels en stoelen voor verschillende omgevingen.

Met haar meubels geeft Lundbergs Möbler vorm aan het moment van bijeenkomen: met collega’s, familie of een lunch met vrienden. Met een ervaring van 70 jaar is Lundbergs Möbler zeer ervaren met de eigenschappen van hout. Handmatige ambachten en nieuwe technologieën worden gecombineerd bij het ontwerp en de productie.

Lundbergs Möbler

De tafel als natuurlijke ontmoetingsplaats

Tafels zijn niet alleen te rangschikken op functie, comfort of mooi design. Het is rond de tafel dat we kennismaken met mensen, of het nu op het werk is, in een restaurant of thuis. De tafel is een natuurlijke ontmoetingsplaats. Lundbergs Möbler biedt een breed scala aan tafels voor elke omgeving.Net als dat de ene schoen de andere niet is, heeft elke tafel zijn bijzondere eigenschappen. Zo zijn er flexibele tafels voor het eenvoudig aanpassen van de ruimte naar een spontane meeting, tafels die slijtvast zijn en tafels die het geluidniveau in de ruimte verminderen. Waar de ene tafel meer geschikt is voor een kantine, past de andere beter in een open kantooromgeving of conferentieruimte.

Lundbergs Möbler - Ramo

Een tafel voor elke situatie

Lundbergs weet welke houtsoort specifiek past in een specifieke omgeving en hoe oppervlakken moeten worden behandeld om de omgeving te weerstaan waaraan de tafel wordt blootgesteld. De tafelbladen hebben geen onderregel, waardoor de tafels een vrije ruimte hebben van 70 cm onder het blad, een standaardeis voor tafels in publieke ruimten in Zweden. Hierdoor is iedereen welkom rond de tafel, ook rolstoelgebruikers. De tafels zijn zeer geschikt voor publieke ruimtes, zoals horeca en de zorgsector.

Lundbergs Möbler - Arko

Materialen en duurzaamheid

Goede grondstoffen en duurzaam materiaalgebruik zijn van groot belang. Lundbergs koopt materiaal vooral uit Noord-Europa, vanwege de korte vervoersafstanden. Sommige houtsoorten komen uit lokale bossen rond Tibro. Op alle tafelbladen past Lundbergs ‘dikfineer’ toe, een houtfineer met een dikte van 1,5 mm dik, in plaats van de gebruikelijke 0,5-0,7 mm. Daardoor ontstaat een duurzame tafel die geschuurd kan worden en waarbij de olie of wax diep kan inwerken voor een duurzame kwaliteit. Daarmee onderscheidt Lundbergs zich in de markt.

Afval wordt tot een minimum beperkt, dat is voor Lundbergs een vanzelfsprekende kwestie van hygiëne. Waar in 1995 nog 15 ton oplosmiddelen in de lucht werd uitgebracht, is dat vanwege milieutechnische inspanningen nu teruggebracht tot 800 kg per jaar. Het milieuargument daarbij is dat Lundbergs het tegenovergestelde van wegwerp meubelen maakt. Lundbergs tafels en stoelen zijn gemaakt voor mensen die waarde zien in kwaliteit en design die de tand des tijds weerstaat.

Een greep uit de collectie:

Oas

Lundbergs Möbler - Oas Lundbergs Möbler - Oas Lundbergs Möbler - Oas

OAS is ontworpen door Sigrid Strömgren, ontwerper en docent aan de HDK/Stenebyskolan , met een jarenlange ervaring met het thema van geluidsabsorptie in meubilair. OAS is een op Japans design geïnspireerde akoestische tafel, met een geluidsabsorberende overkapping en plafond. Oas maakt het mogelijk om in open of drukke omgevingen bijeenkomsten te houden binnen een akoestisch afgeschermde omgeving. Oas creëert een prettige privacy en comfort voor de gasten. Lundbergs Möbler ontving voor Oas de hoogste STI-index (toespraak transmissie index). Dat bewijst dat Oas gesprekken in een luidruchtige omgeving vergemakkelijkt.

Ponte

Lundbergs Möbler - Ponte Lundbergs Möbler - Ponte

Sami kallio ontwierp deze nieuwe stapelbare stoel uit massief essenhout. De voorpoten zijn een verwijzing naar de Arko tafel, tevens ontworpen door Sami Kallio. De zitting van Ponte kan worden gestoffeerd.

Presa

Lundbergs Möbler - Presa Lundbergs Möbler - Presa

Ontwerpster Monika Mulder heeft met Presa een kolomtafel met veel karakter gemaakt, zonder on te leveren op functionaliteit of betaalbaarheid. Stalen voet met een massief houten kolom uit essen of eikenhout, of als optie uit sfeervol gerookt eiken. De bladen kunnen in Desktop linoneum, gefineerd hout met een 5 mm dikke houten kantlat. In diverse afmetingen verkrijgbaar, 73 cm of 90 cm hoog.

Open Arch

Lundbergs Möbler - Open Arch

Deze nieuwe bijzondere stoel met een asymmetrische open gebogen rugleuning is een bijzonder object rond de tafel of als vrijstaand object. Ontwerp Gleeson design. Open Arch is verkrijgbaar in een linker en rechter uitvoering. Gemaakt uit verfijnd essenhout, in een transparante lak of een van de mooie beitskleuren uit het kleurenpalet.

Arko

Lundbergs Möbler - Arko Lundbergs Möbler - Arko

Sami Kallio heeft zich voor de Arko tafel laten inspireren door de klassieke tafel op schragen. Arko is door haar bewegingsvrijheid ideaal voor sociale evenementen of voor flexibele werkruimten.

Ramo

Lundbergs Möbler - Ramo Lundbergs Möbler - Ramo Lundbergs Möbler - Ramo X Lundbergs Möbler - Ramo X

Geïnspireerd op de jaren 50 vormgeving heeft O4i de Ramo ontworpen, een reeks tafels met een frisse, stijlvolle en krachtige vormgeving. In diverse afmetingen en hoogtes verkrijgbaar. Het blad kan worden uitgevoerd met ingelegd linoneum in diverse kleuren. De Ramo-X is een ronde tafel waarbij de Y-poot als een kruis is uitgevoerd tot een enkele poot.

Nesso

Lundbergs Möbler - Nesso

O4i ontwikkelde met Nesso een veelzijdige tafelserie die zeer licht is, maar tegelijk zeer stabiel. De Nesso tafels zijn te koppelen zodat een indeling met losse tafels eenvoudig om te vormen is naar een opstelling voor bijeenkomsten. Blad is uitvoerbaar in diverse materialen, zoals eenvoudig reinigbaar laminaat. Zeer geschikt voor werkomgevingen en restaurants.

Sarek tafel

Lundbergs Möbler - Sarek

De Sarek tafel is geïnspireerd door de jaren 60. De Sarek is ontworpen door Olof Sarek Bratt en Katrin Kahl en heeft een zachte vormgeving. De tafel is beschikbaar in verschillende vormen en maten en combineert goed met de Sarek stoel.

Sarek stoel

Lundbergs Möbler - Sarek

Een comfortabele stoel die is geïnspireerd door de jaren 60, met zachte vormen en een comfortabele zit. De dubbele capitonnering van de rug geeft de stoel een speelse klassieke twist.

Tova

Lundbergs Möbler - Tova Lundbergs Möbler - Tova Lundbergs Möbler - Tova

Stina Sandwall ontwierp met Tova een moderne stapelbare houten stoel met een hoog zitcomfort en verfijnde details. Tova is verkrijgbaar met of zonder armleuning, de zitting kan worden gestoffeerd. Er is ook een hoog model met een zithoogte van 63 cm. Een groot succes in Zweden!

Leo

Lundbergs Möbler - Leo Lundbergs Möbler - Leo

Leo is een robuuste stoel en tafel serie, ontworpen door Formforyou. Ge­ïn­spi­reerd op de eenvoudige Zweedse vormtaal, bekroond met de Good Design Award. Als veelzijdige stoel en als comfortabele fauteuil, bijvoorbeeld voor voor lang dineren of vergaderen. Ook leverbaar is een Leo barkruk. De tafel is leverbaar in diverse hoogtes en afmetingen.

John

Lundbergs Möbler - John

Elegante kolomtafels met een slanke massieve houten poot in stalen voet, ontworpen door Formforyou in 2013. In massief essen, maar ook in eiken leverbaar. Blad in dikfineer of in andere afwerkingen leverbaar.

Jim

Lundbergs Möbler - Jim

Ontworpen door Stina Sandwall in 2013. Tafelserie met een massieve houten kolom in een sierlijke kruisvoet. Hoogtes van 52 tot 110 cm in diverse bladvormen. Blad in dikfineer, een karakeristieke kwaliteit van Lundbergs.

Bella

Lundbergs Möbler - Bella Lundbergs Möbler - Bella

Bella is een mooie manier om ruimte scheiden. Bella combineert dit met het invullen van de behoefte aan planten, die zorgen voor een beter binnenmilieu. Ontwerp door Formforyou.


Meer info zie: www.lundbergs-mobler.se

Naar collectie:
> Balzar Beskow
> Jonas Ihreborn
> Pholc verlichting

Terug naar hoofdpagina


Ons kantoor

Contact

Voor meer info:
Nordermöbler
Stadhouderslaan 9
2517 HV Den Haag
Nederland

E-mail: info@nordermobler.nl
tel: +31 (0) 655357955