Norder Möbler
Balzar Beskov Balzar Beskov Balzar Beskov Balzar Beskov Balzar Beskov
Balzar Beskov

Puur Zweeds en duurzaam

Balzar Beskow levert als sinds 1957 meubels voor de projectmarkt. De productie vindt geheel plaats in de eigen fabriek in Mönsterås in het zuiden van Zweden. In al die jaren is veel ervaring opgedaan, die wordt gedeeld met klanten om het beste uit de meubels te halen. Balzar Beskow is een familiebedrijf dat altijd de focus heeft op de klant en productkwaliteit.

Puur vakmanschap

Het Zweedse vakmanschap, kwaliteit en juiste materiaalkeuze zijn belangrijke speerpunten. Daarom werkt Balzar Beskow altijd met ontwerpers die een achtergrond hebben van meubelmaker en denken vanuit kwaliteit. Balzar Beskow streeft na om de wensen van de klant te vervullen en om meubels te bouwen die de zware eisen van de openbare omgeving doorstaan.

Balzar Beskov

Zweeds design

Balzar Beskow heeft als doel om Zweeds design verder over de wereld te verspreiden. De meubels worden geleverd in Groot-Brittannië, Duitsland, België, de Verenigde Staten, Japan en nu ook in Nederland, via Nordermöbler.

Balzar Beskov

Duurzaam van ontwerp tot recycling

Duurzaamheid is altijd de kern in het doen en zijn van Balzar Beskow en dat zal altijd zo blijven. Dit geldt voor design, grondstoffen, productie, de lange levensduur van de producten en tevens de eind recycling van het product. Duurzaamheid geldt ook voor de relaties binnen het bedrijf, en erbuiten, van de leverancier van grondstoffen, de ontwerper, de dagelijkse gebruiker van de meubels tot de persoon die de recycling doet.

Een greep uit de collectie:

Balzar Beskow heeft een veelzijdige collectie van tafels en stoelen en andere comfortabele zitmeubels, zoals vrolijke ronde poefen. De meeste meubels zijn uit duurzaam hout gemaakt, maar er zijn ook ontwerpen uit staal. De meeste zitmeubels zijn ook in gestoffeerde uitvoering verkrijgbaar.

Unite

Balzar Beskov - Unite Balzar Beskov - Unite

Unite is het nieuwe tafelsysteem van Balzar Beskow, ontworpen door Tim Alpen. Unite heeft vier verschillende hoogtes en verschillende voetafmetingen. Dit maakt het mogelijk om met Unite een eettafel, salontafel, conferentietafel en bartafel te maken, allen binnen de Unite series. Unite is gebaseerd op tafelonderstellen uit platte voeten, die worden bevestigd aan een binnenbuis, en op plaats gehouden worden door een tweede buitenbuis. Dit maakt de basis zeer stabiel en demonteerbaar. De opbouw uit losse delen maakt het tevens mogelijk om de voet en kolom in twee verschillende afwerkingen te kiezen, omdat deze niet aan elkaar worden gelast. Unite kan worden geleverd met verstelbare of vaste kunststof voetjes.

Moi Moi

Balzar Beskov - Moi Moi Balzar Beskov - Moi Moi

De verwelkomende sofa Moi Moi, ontworpen door Ari Kanerva, heeft een schijnbaar eenvoudig houten onderstel die door de constructie de sofa een lichte en speelse expressie geeft. Ari Kanerva is een specialist in houten meubels. Hij laat zich inspireren door Scandinavische en Japanse tradities in het werken met hout. Bij Moi Moi zijn houtverbindingen uit elkaar gehouden om zo het hout van de staanders zo min mogelijk te verzwakken. Moi Moi is verkrijgbaar in diverse lengtes en uitvoeringen.

Still

Balzar Beskov - Still

De nieuwe stapelbare houten stoel, ontworpen door Sami Kallio, met een royale rug met eigen expressie. Strak, eenvoudig, degelijk en tegelijk royaal en uniek. De zitting kan in hout, gestoffeerd met idere projectstof of in typisch Zweedse 'webstrap', een gevlochten zitting uit sterke synthetische zwarte band. Still is gemaakt uit verfijnd essenhout en kan worden geleverd in en blanke transparante lak of in een mooie gebeitste kleur. Op de afbeelding een blanke en zwarte gebeitste uitvoering.

Bent

Balzar Beskov - Bent

Bent is een tafel met een eigen opvallende expressie. Het onderstel bestaat uitgebogen gelamineerde poten uit berken of eiken. Bent is een rigide tafel met bladen tot wel 110 cm breed. Bent is ook verkrijgbaar in een ronde uitvoering met drie of vier poten. De ronde vorm van de poot komt terug in het blad met vriendelijke afgeronde hoeken. Zeer geschikt als werktafel, eettafel of overlegtafel in elke omgeving. Ontwerp door Tim Alpen.

B-50 serie

Balzar Beskov - B-50 Balzar Beskov - B-50 Balzar Beskov - B-50

De B-50 serie is een veelzijdige serie tafels met als basis een stalen poot met wiekvormige voeten. De tafels zijn in diverse hoogtes en afmetingen verkrijgbaar: voor laag zitten, als werk- en eettafel, tot sta tafels, in ronde of rechthoekige vorm. Zeer geschikt voor vergader- en conferentie omgevingen. De hoge tafels zijn goed te combineren met kruk Step.

De bladen zijn in diverse materialen verkrijgbaar, standaard 19 mm dik met een afgeschuinde kant. De top kan gefineerd, hpl laminaat, linoleum of uit massief hout. Het onderstel is gepoedercoat in kleur of in chroom. Ontwerp door Tim Alpen.

Tap It (nieuw 2015)

Balzar Beskov - Tap It Balzar Beskov - Tap It

Tap It is een nieuwe stoel, ontworpen door Ari Kanerva. De ongewone aansluiting van de rug naar de ovalen achterpoten geeft Tap It haar eigen karakteristieke silhouet. Tap It is stapelbaar. De houten rug en zitting kunnen in eiken, berken of essen worden geleverd.

Hoop (nieuw 2015): ongedwongen vergaderen en eten op niveau

Balzar Beskov - Hope Balzar Beskov - Hope

Hoop is een stoere en vrolijke hoge tafel in de hoogtes 90 en 108 cm. De ronde stevige massieve poten en een blad met zachte ronde hoeken maken Hoop tot een fijne tafel voor vergaderen, werken en eten (of natuurlijk een combinatie daarvan). In eiken, berken of essen, met diverse transparante of gekleurde afwerkingen. De metalen voetsteun is leverbaar in chroom, poedercoating in kleur of gegalvaniseerd staal. Met bijpassende kruk Hoop, voor beide tafelhoogtes. Ontwerp door Tim Alpen.

CAP poef

Balzar Beskov - CAP Balzar Beskov - CAP

Leila Atlassi en Karolina Adolfsson ontwierpen pouf serie CAP. Een of meerdere CAP poefen maken van de wachtruimte of hal een speelse omgeving. De poef heeft een zithoogte van 45 cm. CAP is rond verkrijgbaar in een diameter van 40, 60 en 100 cm. In langgerekte vorm is CAP leverbaar in 100 en 150 cm. De houten basis beschermt de gestoffeerde zitting. De basis wordt gemaakt in rond gelamineerd berken of eiken, naar wens in transparant gebeitste uitvoering.

Optioneel wordt CAP uitgevoerd met een handige opberglade in de houten basis.

CHAT

Balzar Beskov - CHAT

Chat is er als fauteuil en bank. Chat omarmt u en zorgt ervoor dat u lang comfortabel zit. Met hun economische afmetingen kunnen fauteuil en bank eenvoudig geplaatst worden, zodat ook kleinere ruimtes een luxe uitstraling krijgen. De Chat kan worden uitgevoerd in stof, maar ook in leer.

Block stoel

Balzar Beskov - Block Balzar Beskov - Block

Block is een ingenieuze creatie. De houten gelamineerde rugleuning verloopt van dik naar zeer dun aan de bovenzijde, wat de stoel een bijzondere lijn geeft. De comfortabele houten zitting kan worden gestoffeerd. De stoel is licht en stapelt prima. Verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en gebeitste kleuren.

Stoel S-393 serie

Balzar Beskov - S-393 Balzar Beskov - S-393

Stoel S-393 is een stapelbare stoel, ontworpen door Tim Alpen. met een gekruist onderstel en een prettig geronde rug in gelamineerd gebogen hout. Verkrijgbaar in berken en eiken. Onderstel, zitting en rug kunnen onafhankelijk transparant of in gebeitste kleur worden uitgevoerd. De zitting kan worden gestoffeerd voor meer zitcomfort. Ook verkrijgbaar in hoge barkruk versie S-393H, en de kinderstoelen serie S-293.

Bank SB-420

Balzar Beskov - SB-420

SB-420 is een sterke bank, met of zonder armleuning. De zitting is gemaakt uit massief hout en heeft een comfortabele ronde vorm. Het onderstel is uit gebogen massief staal. De bank is verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat deze goed in te passen is in uw project.

Bank SO-420

Balzar Beskov - SO-420 Balzar Beskov - SO-420

De SO-420 is een nieuwe variant (2015), met een rugleuning. Tevens verkrijgbaar een stevige bijpassende tafel.

Stoel KS-600

Balzar Beskov - KS-600

KS-600 is een comfortabele stoel met armleuning. De zitting en rug kunnen worden uitgevoerd in transparant of gekleurd hout, of gestoffeerd, voor nog meer zitcomfort. Door de solide vorm en het brede handvat is deze stoel zeer geschikt voor de zorgsector.

Stapelbaar, dus ook geschikt voor flexibel indeelbare ruimten waar af en toe extra zitruimte nodig is.

Bank SO-600

Balzar Beskov - SO-600

SO-600 is een uitvoering als bank, gebaseerd op de KS-600 stoel. Zeer geschikt voor wachtruimten en de zorgsector. Leverbaar met een tafelblad tussen twee zitplaatsen of als driezitter.

Pipe

Balzar Beskov - Pipe Balzar Beskov - Pipe

Pipe is een halfrond gevormde wandelement. Als Kapstok, of als tijdschrifthouder. In diverse lengtes en kleuren.

Step

Balzar Beskov - Step

Barkruk Step is een barkruk, waarbij de voetensteun voor je is, waardoor Step meer als een normale stoel dan een kruk zit. Step is beschikbaar in hoogtes afgestemd op een tafelhoogte van 90 en 108 cm. Wanneer u kiest voor een gekleurd onderstel wordt er een transparante buis geplaatst op de voetensteun als bescherming voor de coating.

Op de foto Step aan een hoge B-54 tafel uit de B-50 serie.

Schoolmeubilair en kinderstoelen

Balzar Beskow maakt ook meubels voor scholen, van kinderdagverblijven, kleuterscholen tot meubels voor middelbare scholen en universiteiten.

Enkele project voorbeelden:

Project: Scholengemeenschap Grabo – County of Lerum

Balzar Beskov - Grabo

Voor drie scholen, voor kinderen van 6 tot 16 jaar, zijn de meubels geleverd.

De jongere kinderen gebruiken de studiestoel S-293 H, en de oudere kinderen de S-393.

De bureaus zijn van de B-305 Line series. In de klas gebruiken de docenten de mobiele kast Flea voor het opslaan van het lesmateriaal.

Alle meubels zijn uitgevoerd in naturel gebeitst berken. Kleuren zijn toegepast op de wanden, in het glas en bij stofferingen van de meubels.

Project: Lingköping University – Norrköping

Balzar Beskov - Lingköping

Stoel S-393 en tafel Atomic in een inspirerende studie omgeving

S-402 auditorium stoel

Balzar Beskov - S-402

S-402 is een gefixeerde auditorium stoel met een verschuifbaar schrijftablet. De stoel draait om zijn as en komt terug op zijn vaste startpositie wanneer deze niet wordt gebruikt. Er zijn diverse mogelijkheden voor de stoffering.

Auditoria en theaters

Balzar Beskov - Auditorium

Balzar Beskow levert al jarenlang vaste inrichtingen voor theaters, auditoria en conferentiezalen. Voor universiteiten, maar ook bijvoorbeeld voor het WTC. De gespecialiseerde adviseurs van Balzar Beskow begeleiden architecten in het ontwerpproces en zorgen ervoor dat uw project volledig op maat wordt ontwikkeld en geleverd.

Balzar Beskow heeft diverse auditoria ingericht voor het Koninklijke instituut voor Technologie, de grootste en oudste universiteit in Zweden.


Meer info zie: www.balzar.se

Naar collectie:
> Lundbergs Möbler
> Jonas Ihreborn
> Pholc verlichting

Terug naar hoofdpagina


Ons kantoor

Contact

Voor meer info:
Nordermöbler
Stadhouderslaan 9
2517 HV Den Haag
Nederland

E-mail: info@nordermobler.nl
tel: +31 (0) 655357955